“Самодовербата и социјалната инклузија – предуслов за достоинствено стареење”

1625503_755788017862786_5030143734473836924_n

На ден 18.12.2017 година,(понеделник) , од 10-12 часот, во рамките на проектот “Самодовербата и социјалната инклузија – предуслов за достоинствено стареење”, проект на Јустиција, во просториите на Центар за култура Куманово, мала сала Кубус,  се оддржа прва од осумте предвидени работилници , на тема – Здраво старење, благодетите на спокој во стари денови и избегнување на стресни ситуации.

Надлежните органи    на  Здружение       Јустиција и Здружение на пензионери Куманово, се договорија за потпишување на Меморандум за соработка во насока на реализација на проектните активности со активно заедничко учество и соработка во реализацијата на проектот .   

(Проектот се реализира како под -проект во рамките на регионалниот проект „Преземање на акција за социјална инклузија на старите лица“ финансиран од Европската унија, финансиски поддржан од Австрискиот Црвен крст и Австриската агенција за развој, со национални имплементатори Црвен крст на Република Македонија и здружение Хуманост од Скопје, мрежа Инлузива М, како зеднички партнери во проектот)