Кировска: Има повеќе притисоци, отколку слобода во медиумите

img_9420

превземено од civilmedia.mk

Лидија Кировска, новинарка во кумановското радио „Браво“, за ЦИВИЛ Медиа изјави дека секогаш работела со уредници што не дозволувале мешање на политичките и бизнис центрите на моќ, недозволувајќи им да вршат притисок врз новинарите и врз медиумот.

повеќе прочитајте на