Утре во Осло, нашиот Марко Андонов , балкански шампион во Kung Fu Wushu sanda борби

14264968_178414752591338_7860756710807256527_n-860x280

Утре во Bygdøhus Sports Hall, Huk Aveny 45, 0287 Oslo, од 15.00 до 16.30 ч.ќе настапи  македонската Wushu репрезентација во која и Марко Андонов.

Марко Андонов е балкански јуниорски Wushu шампион за 2016 г.

Марко до златниот медал во 2016 година стаса во конкуренција на јуниори од Бугарија, БиХ, Македонија, Србија, Унгарија и Чешка.

18342416_1303620529733511_3849210547052018127_n