Референдумот во Босилово започна на време

bogdani-referendum

превземено од

civil media.mk

Општинската изборна комисија во Босилово информираше дека сите 19 избирачки места се навреме отворени во 7 часот изутринава.

Од ОИК известуваат дека е рано да се зборува за излезноста. На референдумското гласачко ливче граѓанките и граѓаните ќе се изјаснуваат за две прашања, дали сте за „за“ или „против“ отворање на рудникот за бакар и злато Иловица и дали сте „за“ или „против“ отворање и ископ на метали или металична руда.

повеќе прочитајте на

http://civilmedia.mk/rfrndumot-vo-bosilovo-zapotchna-navrm/

http://civilmedia.mk/za-uspch-na-rfrndumot-vo-bosilovo-s-potrbni-6151-glasovi/

https://www.facebook.com/civil.mk/?fref=ts