Конечни резултати од референдумот во Валандово

valandovo-plakat

превземено од civilmedia.mk

Конечните резултати од референдумот во Валандово се: 4,683 гласачи излегле на референдумот, односно 46,15% од 10,141 граѓанки и граѓани запишани во Избирачкиот список, според изјавата на претставничката од ОИК, дадена за ЦИВИЛ Медиа во 00:30 часот. 

Мониторинг тимовите на ЦИВИЛ – Центар за слобода го набљудуваа и овој, четврти по ред, референдум за рудниците во југоисточниот регион на Македонија.

прочитајте повеќе на

http://civilmedia.mk/kontchni-rzultati-od-rfrndumot-vo-valandovo/