Протест (на 9-ти август) во Струга: „Едно два месеци по ред, вода ниту за лек“!

protest-struga

превземено од civilmedia.mk

Поради недостиг на вода во одделни делови на градот, стружан(к)и најавуваат протест, во среда (на 9-ти август) пред зградата на комуналното претпријатие „Проаква“.

Под мотото „21 век, а нема вода ни за лек“, стружани ќе го изразат незадоволството од аргументите на локалната власт дека неодговорно се однесуваат со водата, дека е зголемена потрошувачката поради туристичката сезона и жештините, дека цевките се застарени…

повеќе прочитајте на

http://civilmedia.mk/protst-jedno-dva-mszi-po-rd-voda-nitu-za-lk/