Нашиот Марко Андонов , НОВ БАЛКАНСКИ ШАМПИОН во Kung Fu Wushu sanda борби

14264968_178414752591338_7860756710807256527_n

14199230_178414775924669_7384293157770088627_n

Тренинг – во спаринг борба со неговиот тренер Bob Gabersek.

На третото отворено Балканско првенство во Kung Fu Wushu sanda борби, кое во текот на изминатиот викенд , 03.09.2016 гдина, се одржа во Нови Бечеј, Србија,  тринаесет годишниот Марко Андонов од Скопје, го освои првото место.

14212217_178414802591333_7666239972996766533_n

Марко Андонов е новиот балкански јуниорски Wushu шампион за 2016 г.

Марко до златниот медал стаса во конкуренција на јуниори од Бугарија, БиХ, Македонија, Србија, Унгарија и Чешка.